• Zvok in glasba
  • Zvok in glasba

Zvok in glasba

Tema, ki smo si jo zbrali za mesec maj je zvok in glasba. Zakaj? Ker je narava polna ptičjega petja in drugih zvokov, ki jih poslušamo med potepanji. Sonce in toplo vreme pa nas navdajata z veseljem in srečo, ko smo srečni pa radi zaplešemo ob glasbi.
 Znova je bil čas za nove zaloge knjig iz knjižnice. In s frkeljcem smo se odločili, da bo tema meseca glasba. Vsake toliko časa izdelamo kakšno glasbilo, igramo in plešemo pa tako ves čas.  Danes smo se nekako ogrevali s prelistavanjem knjig in pogovoru o zvokih. Govorili smo o zvokih, ki jih poznamo in jih oponašali ( telefon, šelestenje listja, sirena, avtomobil in ostali vsakdanji zvoki ).
Picture

Potem smo prebrali knjigo V glasbeni šoli, ki nas je spoznala s kar nekaj inštrumenti. V njej deček Nejc obišče glasbeno šolo in se odloča o tem kateri inštrument bo igral, obiskuje vadnice in spoznava inštrumente. S tem pa inštrumente spoznava tudi bralec.
Picture

Po prebrani knjigi sem frkeljcu natisnila sličice inštrumentov in najprej je iskal pare, potem pa sva igrala še spomin.Toliko za pokušino v mesec glasbe. Sicer pa so naše pripravljene aktivnosti sedaj veliko krajše, saj smo večino časa na zraku in vemo, da nas tudi vi manj berete.Frkljast pozdrav!

Comment ( 1 )

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

To Top