• Žuželke
  • Žuželke
  • Žuželke
  • Žuželke
  • Žuželke
  • Žuželke

Žuželke

Včeraj smo iz knjižnice prinesli novo zalogo knjig. V prihajajočih tednih se bomo skozi igro in pogovore posvetili naravi. Začeli bomo z žuželkami. Danes smo jih rezali in lepili na narisani travnik, potem pa smo jih iskali na sprehodu.
Zajeten kupček knjig iz knjižnice ki jih bomo prebirali v naslednjih tednih  vsebuje kar nekaj knjig o naravi in žuželkah. Pomlad se mi zdi še posebej idealen čas za preučevanje narave in žuželk, še posebej tale ki je tako vremensko spremenljiva, da precej  časa preživimo v stanovanju.
Picture

Danes smo se najprej malo pogovarjali o žuželkah, knjig še nismo začeli brati. Zanimalo me je koliko dejansko sploh ve o njih oz. ali zna uvrstiti prave živali med žuželke. Tako sem mu dala nalogo, da v starih revijah poišče žuželke, ki jih bova izrezala ven. Prepoznal je vse živali, ki k žuželkam spadajo. Vmes pa je po njegovem šla k žuželkam tudi miška, ker je majhna in polž.  Pa smo potem razpravljali o tem kdo ja in kdo ne.
Picture

Picture

Ko je izrezal vse žuželke, ki sva jih našla je na trši list papirja z voščenkami narisal travnik z rožami.
Picture

Picture

In nanj prilepil žuželke.
Picture

Ko smo tako končali z osnovami o žuželkah smo šli ven in si zadali cilj najti/videti pet različnih žuželk.  Po prvem slikanju čebele nam je zmanjkalo baterije na telefonu, zato imamo samo sliko čebelice.
Picture

Ni bilo tako enostavno poiskati 5 žuželk, ker živimo v mestu. Prečesali smo vse zelenice. Čebele smo hitro opazili, ko so se pasle po regratovih cvetovih. Potem je frkeljc opazil na pločniku pohojenega velikega hrošča, mislim da je bil rogač. Mravljice so nam prekrižale pot na igrišču in mušice so nas obletavale na sprehodu ob cesti. Na koncu sprehoda smo pregledali vse kote bloka in nismo našli pajka. Našli pa smo en kup pajčevin in v eni vešo, ki si jo je pajek hranil za večerjo. Tole zadnje je v frkeljcu vzbudilo največje zanimanje in dogovorili smo se, da se bomo čez vikend posvetili pajkom. Zagotovo pa bomo imeli kaj več sreče z iskanjem, ko bo čas za sprehod v naravi izven mesta.

Comment ( 1 )

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

To Top