Velikonočne vesele nogice

Tokrat smo se lotili malo drugačne senzorične igre. Že dan prej so namesto rok ježkove kroglice občutile noge, danes pa so uživale v spolzki barvi. Na koncu pa smo ustvarili košarice za pirhe, ki bodo prišle prav v naslednjih dneh.

Na tla smo položili papir za zaščito in stresli iz lončkov nekaj prstne barve. Frkeljcu smo na noge zavezali folijo, ki je pri pošiljkah zraven za zaščito. Vendar je bilo skoraj tako kot da je nima, saj je bila premajhna in je večino stopala kukalo ven. Kar se je na koncu izkazalo za super, saj ni bilo pretirane umazanije, frkeljc pa je užival z boso nogo hoditi po spolzki barvi. Položili smo še nekaj papirnatih krožnikov in barvanje se je začelo. Barvo sem mu dodajala postopoma, najprej rumeno in potem oranžno. 

Krožnike je frkeljc z barvo pohodil na obeh straneh. Potem sem ga odnesla v bano in mu umila noge, zvila skupaj papir in ga vrgla v koš in umazanije ni bilo več. Iz pobarvanih papirnatih krožnikov pa smo izdelali košarice za velikonočne pirhe. 
Za izdelavo potrebujete:

  • papirante krožnike ( za eno košarico 2 kom )
  • ravnilo
  • svinčnik
  • lepilo
  • škarje
  • kljukice ali sponke

Z ravnilom in svinčnikom sva najprej narisala črte. Eno jaz in potem je frkeljc ponovil za mano. Dve tretjine črte sva potem proti sredini zarezala

Picture

Ob zarezani črti sva namazala z lepilo in zlepila konce skupaj. S kljukicami in sponkami sva jih pripela skupaj in jih dala sušit.

Picture

Med tem ko se je sušilo sva iz novih krožniko izrezala še bele ročaje. In sicer tako da sva noem papirnatem krožniku odrezala rob in ga prerezala na pol. Iz enega krožnika dobiš dve roči.

Ko se je lepilo na košarici posušilo sva prilepila še ročke in košarica je bila gotova.

Picture

V prihodnjih dneh pa bomo košarice napolnili s pirhi in z njimi razveselili babice.

Lep dan vam želimo!

No Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

To Top