Umetni sneg

Frkeljc je cel vikend čakal na sneg, da bi se kepal. Od vznemirjenja je kar naprej hodil k oknu in žalostno ugotavljal, da ga še vedno ni. In ker, razen nekaj razmočenega snega ki ga je pobiral iz avtomobilov, le tega pri nas ni bilo, smo naredili umetnega. Prebrskala sem po internetu in našla recept in zabava s katero smo mu vsaj malo potešili željo po izdealavi kep,se je lahko pričela.

Za izdelavo le tega smo zmešali skupaj naslednje sestavine:

  • 1/2 balzama za lase
  • 3 skodelice sode bikarbone

Oboje smo dobro pregnetli, da je nastala mehka ( na otip pa dokaj suha ) zmes, ki se je dala oblikovati v kroglice. Zaradi balzama pa je tudi lepo dišala.

DSC_0138 (Custom)

Najprej smo vse skupaj dali v plastično posodo in zraven je dobil še škarjasto zajemalko s katero je delal kroglice.

DSC_0141 (Custom) DSC_0139 (Custom)

Vendar pa se je zajemalke kmalu naveličal in v “sneg” zakopal roke.

DSC_0174 (Custom) DSC_0172 (Custom)

In naredil prvega snećaka. Za roke je uporabil lesene palčke, potem mu je želal narisati še oči in usta, za kar je uporabil kar flomaster. Izbrali smo takšnega bolj starega, ki ga ni bilo škoda in je potem romal v koš.

DSC_0167 (Custom) DSC_0156 (Custom)

Takole je nastal prvi snežak.

DSC_0158 (Custom)

Ker je flomaster hitro izgubil barvo in bi jih z barvanjem uničili preveč sem hitro pričela z iskanjem česa drugega. Pa sem na svoji delovni mizi zagledala risalne žebljčke, ki so bili idelani za očesa in gumbke. Tako je nastal še tale snežak.

DSC_0148 (Custom) DSC_0169 (Custom)

Frkeljc je v igri zelo užival. Sestavine so takšne, da ne povzročajo umazanije. Kar je padlo na tla sem enostavno na hitro posesala.

Pripročamo za igro, če tudi vi še niste dočakali pravega snega.

Frkljast pozdrav.

Comment ( 1 )

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

To Top