• Šivanje za najmlajše
  • Šivanje za najmlajše
  • Šivanje za najmlajše
  • Šivanje za najmlajše

Šivanje za najmlajše

Frkeljc se je pri opazovanju babice, ki mu je pletla jopico in prišila nanjo gumbe navdušil nad šivanjem. Najprej nad šivanjem gumbov  potem se je stopnjevalo do šivanja obeskov.

Za začetek sem mu pripravila material za šivanje gumbov, ki ga vidite na sliki.

048 (Medium)

V obroč za šivanje (kupila sem ga v Tediju) sem za začetek vpela juto, saj je redkeje tkana in tako enostavnejša za začetnike.

Šivanke sem sprva kupila plastične (pri Levčku) vendar pa so se zvijale. Nadomestila sem jih s starimi šivankami za katere niti ne vem kje sem jih kupila, saj so med mojim šivanjem že dlje časa. So velike in špice imajo tope, ne pikajo.

Izgledajo takole:

20171110_111127 (Custom) 20171110_111150

 

Frkeljc je nekaj dni vztrajno vadil.

041 (Medium) (Custom) 042 (Medium) (Custom)

 

Potem je svoje znanje nadgradil s šivanjem obeskov iz filca.

november 057 (Custom)

Za izdelavo smo potrebovali:

– filc

– gumbe

– prejo

– šivanko

– vato kot polnilo

– škarje

november 001 (Custom) november 030 (Custom) november 037 (Medium) (Custom) november 041 (Custom)

Šivanje je potem pritegnilo tudi tri in pol letno frkljico, ki pa je pri izrezovanju, šivanju oči in ust potrebovala malce več moje pomoči, kot frkeljc.

november 048 (Medium) (Custom) november 051 (Custom) november 053 (Medium) (Custom)

 

En obesek je bil zanjo dovolj, za nadaljevanje ni pokazala več interesa. Čez nekaj dni je poprijela za jesensko natikanko, ki smo jo letošnjo jesen znova postavili na polico. Najdete jo TUKAJ.

Frkeljc pa je prvi dan z obeskom obdaril babico.  Prihodnji dan je znova želel “šivalne urice” (kot jih je sam poimenoval) in izdelal obeske za svoji učiteljici in tako se je nadaljevalo vsak dan jesenskih počitnic. In nastali so obeski za vso družino.

 

november 055 (Medium) (Custom)  november 059 (Custom)

 

Ves njegov trud in notranje zadovoljstvo ob delu sta zagotovo živo potrdilo besed Marie Montessori s katerimi zaključujem današnji blog:

“To have learned something for the child is only a point of departure. When he has learned the meaning of an exercise, then he begins to enjoy to repeating it, and he does repeat it an infinite number of times, with the most evident satisfaction.” 

Frkljast pozdrav.

Comment ( 1 )

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

To Top