• Robot Harvaduk
 • Robot Harvaduk
 • Robot Harvaduk
 • Robot Harvaduk
 • Robot Harvaduk
 • Robot Harvaduk
 • Robot Harvaduk
 • Robot Harvaduk
 • Robot Harvaduk
 • Robot Harvaduk
 • Robot Harvaduk
 • Robot Harvaduk

Robot Harvaduk

Frkeljc je včeraj kreiral robota, ki ga je poimenoval Harvaduk.
Že nekaj časa razmišljam o lesenih žebljih in zabijanju – za frkeljca, pa mi še ni uspelo priti do njih. Slučajno sem na obisku pri starih starših naletela na malo debelejšo plastično trdo peno, ki je služila kot embalaža za pohištvo in z veseljem sem jo vzela domov v upanju da bomo kmalu lahko vanjo zabijali žeblje. Pena pa ni zdržala v enem kosu niti en sam dan, saj sem hitro našla idejo kaj in kako z njo. Če nimamo žebljev bodo pač dobri risalni žebljički.
Ko je frkeljc spal sem peno razrezala na različne kose. V škatlo sem pripravila različne risalne žebljičke in pa sponke ter zraven položila še palčke za ražnjiče, ki so nam ostale od grajenja gradu.
 8939175_orig
Potem sem razmišljala o frkeljcu in o tem ali bo imel vizijo kaj naj s ponujenim neredi. In ker sem presodila da ne bo, sem raje naredila načrt, kako bo kreiral robota. Kose, ki naj bi šli skupaj sem oštevilčila z enakimi številkami. Na glavo pa sem narisala obraz iz likov kamor naj bi potem frkeljc pikal žebljičke. Trup sem pustila prazen, tu je ostal prostor za njegovo lastno kreativnost.
3977298_orig  6370703_orig
Takole je robot pričel dobivati svoj obraz. Na barvno označene pikice je pikal ustrezne risalne žebljičke.
1881173_orig
Frkeljc  je  skupaj sestavil dele telesa robota. Brez problema je poiskal oštevilčene kose in jih povezal s palicami za ražnjiče. Z očkom sva prišla do resne debate ali so špičaste palice za ražnjiče in pikanje le teh nevarne ali ne. On je trdil da je nevarno, še posebej ker je naš frklejc včasih zelo hiter in nepreviden. Meni pa se do tistega trenutka še niso zdele. In ko sva ravno debatirala o tem je frkeljc z eno od palic zaradi neprevidnosti padel iz stola. Na srečo sem ga prestregla. Dogodek je potegnil skupni zaključek, da je dobro da je ob takšnih dejavnostih aktivno prisotna odrasla oseba.
1496143_orig 7834778_orig 7588768_orig
Na svojo željo  je frkeljc potem iz ostankov pene dodal robotu še lase. Želel ga je tudi pobarvati, zato si je šel iskat flomastre.
 3445093_orig
Potem so sledili gumbi. In ko jih je ustvarjal smo si izmišljali ukaze. Jaz sem si želela da bi imel gumb za likanje, frkeljc za pospravljanje igrač in ker se očka ni mogel spomniti kakšnega mi imel je frkeljc določil da takšnega za smučanje 🙂
3541395_orig 215844_orig 8339444_orig
Na koncu mi je bilo malo žal, da mu nisem pustila proste poti pri celotnem kreiranju in sem ga omejila s številkami in narisanimi vzorci. Šlo mu je namreč zelo dobro. Če tega ne bi naredila verjetno robot ne bi imel prepoznavne oblike, bi pa bil verjetno še veliko bolj kreativen od nastalega.
 1486932_orig
Robota je frkeljc poimenoval z imenom Harvaduk, skrajšano Harvi.

2 komentarja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

To Top