• Pradavnina
  • Pradavnina
  • Pradavnina
  • Pradavnina

Pradavnina

Frkeljc ima sedaj veliko zanimanje za praljudi. Tako v knjižnici že kakšen mesec brska za knjigami o praljudeh in potem hodimo domov s torbo polno enciklopedij. Tako si je tudi za maškare želel biti pračlovek. Sicer čisto pračlovek seveda ni šlo, smo pa potem naredili jamskega človeka. Kostum smo mu izdelali kar doma in na isto temo namaskirali tudi frkljico.

Izdelali smo zobe iz fimo mase in naredili skozi odprtine. Iz zob smo potem naredili pas in ogrlico. Med izdelavo pa smo se pogovarjali od koga bi lahko bil tale zob. Večji so bili mamutovi, manjši smilodonovi.

DSC_5681 (Custom)

S pomočjo mokem, vode, časopisnega papirja in rolice papirnatih brisač sem izdelala veliko kost. Tole je bil projekt packanja, saj sem prepozno ugotovila da je plastenka Mekola prazna in sem morala uporabiti moko ter vodo. Najprej sem s časopisnim papirjem ovila prazno rolo od papirnatih brisač. Iz papirja sem naredil po dve in dve kroglici in jih ovila na vsako stran role. Potem sem nanašala in mazala plasti časopisa toliko časa da se je utrdilo. Ko se je posušilo smo premazali z belo barvo.

DSC_5691 (Custom) DSC_5697 (Custom) DSC_5698 (Custom)

Babica je iz stare prababičine kosmate deke zašila kostum zanj, jaz pa sem za frkljico predelala star bodij. Čez napis sem prilepila srčka z vročim lepilo. Potem sem izmenično v pas šivala na roke 2 na špico odrezana trakova in en zob in tako vse dokler nisem prišla okrog. Na rokava sem prilepila nekaj v trikotnik odrezanih koščkov blaga.

DSC_5701 (Custom)

Na staro vrv sem za frkeljca privezala zobe. Vrv je služila kot pas tunike. Tuniki pa sem prišila še ogrlico iz zob.

DSC_5702 (Custom)

Tole sta bila potem njuna koustuma nad katerima sta bila oba navdušena. Kostumi služijo sedaj tudi za domišljijsko igro in ne samo za pust.

DSC_5718 (Custom) DSC_5719 (Custom)

Kot se za pračloveka spodobi smo se lotili tudi že jamskih poslikav. V Tediju sem kupila rjav peki papir in frkeljc je potem nanj s črno barvo upodabljal jamske slike, kakršne je videl v enciklopedijah. Ni pa papir ravno najboljši, saj je premazan in ne vpija barve. Kljub temu so nastale lepe slike.

 

Frkljast pozdrav.

 

Comment ( 1 )

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

To Top