Pomladne frkljarije

 Dan smo začeli s pomladnim zajtrkom in pisanimi rožicami ter oblački iz pene. 
Naša dva frkeljca vstajata zelo zgodaj, že pred sedmo. 
Kar pomeni da je dopoldan dovolj časa tako za ustvarjanja kot za potepanja na sončku.

 Zjutraj smo si iz korenčka in bučk pripravili pomladni zajtrk. Oči gosenice pa sta iz borovnic. Naš frkeljc je že od rojstva prav posebno izbirčen glede hrane. Predvsem je pomembna njena struktura, ki mora biti pretežno trda. Najbolj nenavadno pa je to, da obožuje kar nekaj surove zelenjave, kuhane pa ne mara oz. počasi napredujemo s tem da bi se mu tudi ta priljubila.

Picture

Po zajtrku smo se pripravili na pomladne slikarije. 

Že prejšnji dan sem pripravila štampiljke, ki sem jih izdelala iz najcenejših gobic za pomivanje posode.

Picture

Tla smo zaščitili s časopisom, kar je še posebej zabavalo frkljico, ki ga je z navdušenjem trgala in mečkala. Prava mala raziskovalka je. Kar naprej mora nekaj otipavati in okušati, pri tem pa se ves čas zabava.

Picture

Na plastične krožnike sem potem pripravila prstno barvo za pomakanje štampiljk.

Picture

Na tla smo položili velik list papirja. Frkeljc je potem tiskal in ustvarjal travnik poln rož. Na koncu je s čopičem narisal še stebelca in slika je bila končana.

Picture
Picture
Picture

Preverili smo še kako je z našimi vrtninami, ki smo jih posadili in ugotovili da ni še nič pokukalo ven ter da potrebujejo vodo. Prav tako so potrebovale vodo rožice, zato jih je frkeljc  zalil. To je eno izmed gospodinjskih opravil ki jih zelo rad opravlja. Sicer pa ima tako rad vse kar zajema delo z vodo.

Mala frkljica se je ta čas igrala s puhastimi oblački, o katerih vam bomo pisali jutri. Danes smo namreč že preveč utrujeni.

Puhaste oblačke najdete TUKAJ.

Pomladni pozdrav.

No Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

To Top