Okraski za smrečico

Vsako leto se prepozno spomnim, da bi imeli na smrečici doma narejene okraske. No tokrat smo pričeli z izdelavo že prejšnji teden in škatlice se veselo polnijo.

In kaj izdelujemo?

Naredili smo okraske iz slanega testa, z modelčki za piškote in jih pobarvali z akrilnimi barvami.

DSC_0261 (Custom) DSC_0259 (1) (Custom) DSC_0257 (Custom)

Frkeljca sta najbolj uživala v valjanju in mečkanju testa. Frkljici odtisovanje še ni šlo, pa sem pustila da ustvarja po svoje in okraski izpod njenih rok ( to so tile jajčasti ) so izpadli simpatično. Potem so se en dan sušili na zraku in hodili smo jih gledat kdaj bodo nared za barvanje.

DSC_0286 (Custom) DSC_0284 (Custom) DSC_0343 (Custom)

Takole sta jih potem pobarvala z akrilnimi svetlečimi barvami, ki so bile pretekli teden v prodaji v Lidlu.

DSC_0311 (Custom) DSC_0320 (Custom)

Frkeljc je za smrečico v vrtcu naredil okrasek iz lesenih sladolednih palčk in puhastih cofkov. Tri sladoledne palčke smo prilepili v trikotnik, potem je frkeljc nanje lepil cofke. Na koncu smo dodali še zvezdico in pa vrvico. Uporabili smo Mekol lepilo.

DSC_0327 (Custom)

Mamica, ki pa je mahnjena na usklajenost barv in celo odtenkov v stanovanju,  pa naredi vsak dan kakšnega iz lesenih sladolednih palčk. Slika je dovolj nazorna in verjetno vidite postopek izdelave. Palčke razrežeš na različne dolžine in jih z vročim lepilom po velikosti lepiš na pokončno ( deblo ). Na vrhu sem dodala še zvezdico in pa na zadnjo stran prilepila vrvico za obešanje.

DSC_0344

Imamo še nekaj zamisli, ki jih bomo uresničili ko nam bo čas dopuščal. Počasi polnimo škatlo za okraske in že komaj čakamo, da jih bomo nanjo tudi obesili.

 

 

Frkljast pozdrav.

 

Comment ( 1 )

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

To Top