MOJ TEDENSKI URNIK & MOJA TABELA OPRAVIL – 1. del

Sem ena izmed mamic, ki moram imeti vse 3 x zabeleženo, da česa ne pozabim (pa še vedno se mi zgodi ;). Na koledarju, v urniku in rokovniku. Včasih je res težko vse uskladiti in večino časa imam občutek, da samo hitimo ter da otroke samo preganjam pa usmerjam.

Lansko leto sem otrokoma pripravila urnika njunih obveznosti in dolžnosti, da sta lažje samostojno sledila in spremljala kaj sledi. Ko sta “aktivnost” opravila sta odlepila ploščico in jo dala v škatlico.

Frkeljc ima rad rutino, spremembe in nepričakovani preobrati v urnikih mu niso všeč. Ko je bila na urniku domača naloga je bila njegova vsakodnevna obveznost da opravi 3 naloge. Ponavadi je imel iz šole kakšno nalogo, največ dve ali pa sploh ne. Zato sem mu za dneve, ko ni imel šolske naloge (ali pa jih je imel manj kot tri) pripravila naloge , da se je kljub vsemu držal urnik in rutine. Naloge, ki sem mu jih pripravila so bile kratke. Imel pa je nalogo, da je izbral 3 listke iz treh različnih predmetov. Ena od teh je bila lahko branje. (ki smo ga včasih preložili tudi na zvečer pred spanje, ko že tako beremo). Pri prepisovanju povedi sem se potrudila da so mu povedi blizu, da so spodbudne in da vključujejo njegovo vsakdanje življenje.

Vem, da se nekateri najbrž sprašujte zakaj bi otrokom naložili dodatno delo, če nima šolskega. Vendar pa so si otroci različni in prav tako njihove potrebe. Pri nas je obveljala potreba po rutini. Kar pa velja za naš dom, ni nujno da velja za vašega. V letih odkar imam svoje otroke, sem se naučila da pri otrokih ni univerzalnega recepta.

Pa pojdimo mi lepo nazaj k tabeli. Tabela, ki je bila plastificirana je bila letos že kar precej “zdelana” in čas je bil, da z novim šolskim letom pripravim novo. Tudi zato, ker sedaj obiskujeta tudi nekatere druge dejavnosti in je bilo potrebno narediti nove sličice. Tako sem prišla do ideje, zakaj ne bi pripravila univerzalne tabele, ki bi olajšala dneve tudi ostalim mamicam.

In tako je nastal … MOJ TEDENSKI URNIK.

Tabela Moj tedenski urnik otrokom omogoča jasen pregled nad potekom tedna in dejavnostmi. Otroci lahko s pomočjo urnika ustvarijo rutino in imajo jasen vpogled, kaj sledi (npr. po domači nalogi prosti čas). Priporoča se predvsem za prvošolčke in otroke občutljive na spremembe, saj urnik le te vnaprej napove in s tem omogoča otrokom večji občutek varnosti. Ker pa vaši otroci obiskujejo različne aktivnosti sem izdelala tudi dodatne ploščice športnih aktivnosti in glasbenih instrumentov, ki pa služijo tudi za igro spomina in parov.

Za vse tri izdelke sledite obarvanim povezavam ali obiščite našo spletno trgovino. V njej boste naleteli tudi na naš drugi družinski pripomoček Mojo tabelo opravil, ki pa vam jo predstavim jutri, v drugem delu bloga. Že komaj čakam.

2. del prispevka, kjer je predstavljena Moja tabela opravil pa lahko preberete na TEJ POVEZAVI.

Frkljast pozdrav.

Comment ( 1 )

  • author-hexa-bg

    Zelo dobro

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

To Top