LUNA in slikanje s Stikezzi

Prejšnji teden, ko je bila čisto polna Luna in sva se s frkeljce peljala domov je ves navdušen rekel: “Mami, poglej zemlja.” Hi, hi , hi. Ja bila je okrogla in listasta in spominjala ga je na podobo zemlje. In ker o Luni in njenih menah še nisva veliko govorila sem mu na kratko pojasnila kaj se dogaja z Luno. Na kar je dodal:”Mami prosim, pokliči astronavta da me pelje na Luno in bom gledal “dol” na Zemljo”. Pogovor se je nato nadaljeval v smeri zakaj to ni mogoče… In tako se njegovo zanimanje za vesolje nadaljuje, kljub temu, da sem mislila da ga je že minilo. Po omenjenem dogodku sva obiskala knjižnico. Seveda so bile njegova želja , knjige o astronavtih. Zopet sva našla eno preprosto, zanj primerno o vesolju.

DSC_0109

V njej sva si še posebej ogledala kakšna je Luna. In potem sva jo naslikala. Razmišljala sem s čim bi naredila kraterje. Iskala sem kakšne plutaste zamaške in ker jih nisem našla so mi v oči padli Lidlovi Stikezzi, ki so spet popularni za igro. Na koncu se je zamisel izkazala za super, saj se je ustvarjanje zaradi njih razvilo v pravo senzorčno igro z barvo in vodo.

Najprej sem na črn list papirja z belo kredo obrisala pokrov posode. Frkeljc je potem pobarval notranjost s čopičem in belo prstno barvo.

DSC_0083 DSC_0084

Ko je bil krog pobarvan je z Srtikeezi odtiskoval nanj Lunine kraterje.

DSC_0086 DSC_0089 DSC_0090

Ko je končal z Luno je želel z igro nadaljevati in dala sem mu nov list papirja. Vesela sem bila da sem se odločila za prstno barvo in ne za temparo, ker sem mu tako lahko pustila svobodo,vedoč da bom vso “packarijo” z lahkoto očistila.

DSC_0092 DSC_0093 DSC_0094

List je sčasoma postal nepomemben. Ustvarjanje se je prelevilo v senzorično igro z barvo.

DSC_0095

“Glej mami, namaskiral sem jih.” Mi je pojasnil ob zgornjem prizoru.

DSC_0096

Na koncu, ko so bili vsi namaskirani jih je zložil v posodico in odnesel v kopalnico na kopanje. Res je užival in kljub večerji na mizi igro podaljševal. Pustila sem ga uživati kar nekaj časa, dokler si ni privoščil malce preveč vode v lijaku in je nastala manjša poplava. Ki pa jo je na koncu še pobrisal in zaključil aktivnost še z malce hišnimi opravili.

Comment ( 1 )

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

To Top