• Kolo časa: dnevi v tednu
  • Kolo časa: dnevi v tednu
  • Kolo časa: dnevi v tednu
  • Kolo časa: dnevi v tednu

Kolo časa: dnevi v tednu

Frkeljc ima malo težav s pojmom “jutri”. Povezuje ga  s spanjem,. Ker pa spi tudi podnevi nastane težava. Zato smo izdelali kolo časa, ki ga bo vsak večer zavrtel na luno in potem zjutraj na nov dan. Morda bo tako dobil občutek.
Težava se je pojavila , ko dlje časa ni bil vrtcu in je bila popoldanska rutina skoraj enaka večerni. Ko smo mu naprimer razlagali kaj nas časa jutri je vedno rekel, če je to takrat ko se zbudi. Ja, vendar se zbudi se pa dvakrat na dan. Pa imam  težavo. Kako mu sedaj razložit, sploh ker je že tako težko čakat na nekaj kar z veseljem pričakuješ. Da bomo lažje razumeli nam bo morda pomagalo kolo časa, ki smo ga izdelali.
 5623972_orig
Izrezali smo dva kroga iz kartona. Enega smo razdelili na 8 delov, po dnevih v tednu. Z veliko pa smo označili vikend, ker je ena izmed stvari, ki jo frkeljc zjutraj rad sprašuje tudi ta ali je vikend in bomo vsi doma. Na spodnje kolo smo napisali tudi dneve v tednu in pred vsakim dnem narisali noč ( luno in zvezde ), frkeljc pa je želel narisati še oblake.
4644774_orig
Zgornji del ima odprtino v velikosti enega dne. Frkeljc ga je porisal po svoje, rekel je da je narisano pošastko 🙂 Potem smo oba dela spojili z veznim žebljičkom. In bilo je gotovo.
 4298572_orig
Pred spanjem je frkeljc obrnil kolo na noč po torku in dogovorili smo se da ga bo zjutraj obrnil na naslednji dan – sredo.
2230764_orig (1)
Upajmo da bo zadeva delovala in bo dobil občutek za dneve. Vam poročamo 😉

Comment ( 1 )

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

To Top