• Ježkova olimpiada
  • Ježkova olimpiada
  • Ježkova olimpiada
  • Ježkova olimpiada

Ježkova olimpiada

Ježek se je prebudil iz zimskega spanja in nam pripravil pravo pomladno olimpijado.
Pred dnevi smo na sprehodu naleteli na drevo z zelo zanimivimi plodovi, poimenovali smo jih ježkaste kroglice, ker so bodičasti. Po tleh jih je ležalo ogromno. In ker tovrstne zaklade narave vedno z veseljem uporabimo za kakšne ustvarjarije ali igrarije smo jih nabrali zvrhan voziček. Do včeraj so čakale v vozičku, ko smo si z njimi priredili olimpijado. Sicer mi je bila prvotna misel z ježkom čist jesenska, sem pa potem ugotovila da jo lahko super povežem z zimskim spanjem. In ker toliko govorimo o prebujanju narave spomladi, ampak večino za rastline je bila to super dopolnitev.
Picture

Picture

Picture

Prva od aktivnosti na olimpijadi je bila senzorična igra. In sicer smo kroglice stresli na tla in poizkušali stopiti nanje.  Seveda ni šlo, ker je preveč pikalo.
Picture

Pot nas je vodila naprej po sobi, kjer so bili razporejeni oštevilčeni ježki na katere je bilo potrebno razporediti ježkaste kroglice, kot bodice.
Picture

Frkeljc se je zelo zabaval ko je kroglice razporejal na ježe  po sobi in se uril v štetju.. Tudi frkljica se je igrala s kroglicami.
Picture

Picture

Picture

Picture

Ko je zaključi je bil na vrsti pogovor o zimskem spanju in o tem katere živali so zimo prespale in se zbudijo spomladi. Pripravila sem mu sličice teh živali in pa sliko postelje. Na posteljo je potem prilepil živali, ki zimo prespijo. Vse skupaj je prilepil v KNJIGO LETNIH ČASOV.
Picture

Picture

Potem je bilo mišljeno da bo ježkaste kroglice pomakal v barvo in pobarval enega od ježkov, ki so bili prej na tleh pa se ni obneslo. Nanj se namreč ni prijela barva, oz samo čisto na konice ježic se je pa so bile čisto premajhne pikice. Zato je dobil čopič in ježa pobarval z njim.
Picture

Odtisi na papir niso uspeli so pa zato uspeli odtisi v plastelin. Želeli smo narediti medaljo iz modelirne mase, pa se nam je v omari posušila. Tako da smo uporabili kar plastelin. Sicer ni dolgo zdržala je pa bil pomeni enak. In frkeljcu je bilo pomembno samo to, da je opravil uspešno vse naloge in se ob tem zabaval.
Picture

Picture

Picture

Kasneje je sledila še malica za zmagovalce.
Picture

Lep pozdrav in ne pozabite na domišljijo 😉

2 komentarja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

To Top