• Jesensko listje
  • Jesensko listje
  • Jesensko listje
  • Jesensko listje
  • Jesensko listje

Jesensko listje

Narava se počasi barva v jesenske barve in poglavje v knjigi letnih časov, ki sva jo pozimi izdelala s frkeljcem,  se bo čez nekaj dni tudi uradno obrnilo na jesen.  Danes sem frkeljcu pripravila karte z listi dreves ( oblikovala, natisnila, razrezala in plastificirala ) in na poti iz vrtca, ki nas vodi čez manjši park, smo imeli lov na zaklad/liste. Zaenkrat sem pripravila samo štiri, tiste za katere sem bila prepirčana da jih bomo našli: divji kostanj, javor, hrasti in bukev. No, pa na koncu nismo uspeli najti vseh. Smo pa prinesli nekaj drugih, za katere še nimamo kartic in smo se dogovorili da jih bomo še izdelali.

DSC_0208 DSC_0211

Tole je bila potem naša najdba,list divjega kostanja smo po poti izgubili. Sicer pa kartice lahko spravimo v žep hlač in jih bomo zagotovo vzeli s sabo še nekajkrat in priredili nov lov na zaklad. Če koga zamika si lahko kartice natisne tule: Kartice drevesni listi.

 

DSC_0212

Lotili smo se tudi slikanja z jesenskimi barvami. In sicer sem frkeljcu pripravila jesenske barve – tempare s katerimi je potem najdene liste pobarval in jih odtisoval na risalni list. Frkljica se te dni, ko je na novo začela obiskovati vrtec večinoma stiska in ni imela želje po sodelovanju. Zaradi tega so se tudi vse barve kar hitro pomešale v eno, saj nisem dala nobenih navodil in jih je frkeljc zelo hitro zmešal. Vseeno je na koncu nastalo malo jesenske pisanosti.

DSC_0220 DSC_0222 DSC_0226 DSC_0227 DSC_0229

Uspel je narediti tudi nekaj lepših odtisov, kjer so se videle žile lista in ob tem sem mu razložila, da ima list žile kot človek in, da po njih dobi hrano.

 

 

 

DSC_0230 DSC_0232

 

 

 

 

Tole pa so naše jesenske umetnine. Frkeljc pa je imel jesensko tudi dlan. 🙂

Frkljast pozdrav.

 

 

Comment ( 1 )

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

To Top