• Gozdna škratja pustolovšina
  • Gozdna škratja pustolovšina
  • Gozdna škratja pustolovšina
  • Gozdna škratja pustolovšina
  • Gozdna škratja pustolovšina
  • Gozdna škratja pustolovšina
  • Gozdna škratja pustolovšina
  • Gozdna škratja pustolovšina

Gozdna škratja pustolovšina

Vsake toliko časa si je prav lušno pričarati malo pravljice okrog sebe.Tako smo današnji sprehod skozi gozd spremenili v še eno pustolovščino. To radi počnemo. S pomočjo domišljijske zgodbe smo se sprehodili skozi gozd in frkeljca spodbudili h raziskovanju narave. Občutenja , poslušanja in pa seveda smo se še dobro razmigali.
Mogoče ste že opazili, da včasih tekst obarvam krepko in spremenim v poševno. Nisem pa prepričana da vam je jasno zakaj. Tako naredim vedno s tekstom, ki je zgodba v naših domišljijskih igrah in jo pripovedujem frkeljcema med igro.

Škrat Frkeljc se je skril za tem drevesom in mi samo na hitro zašepetal svojo težavo in izginil. Prijatelja je izgubil Škrata Storža in prosil nas je da ga poiščemo.
Picture

Med iskanjem so nas doletele čudovite pustolovščine. Pihali in pokali smo milnate mehurčke na jasi v gozdu. Hodili in skakali po hlodih in v majhni mlaki iskali kačje pastirje, ki pa jih v tem času še ni. Videli pa smo kačo, ki se je po vodni gladini odplazila v goščavo nad drugi strni.
Picture

Picture

Picture

Ugotovili smo, da ga na jasi ni. In da bo potrebno it globlje v gozd. Pa smo poslušali in kukali, če je doma škrat Kostanjček v svoji ježici. Da bi nam pomagal pri iskanju. Pa ga ni bilo.
Picture

Pot smo nadaljevali naprej. In naleteli na en kup storžkov, le kateri bi lahko bil dom prijatelja škrata Storžka? Frkeljc jih je kar nekaj prijel v roke in kukal vanje, jih pretresal in poslušal. A škrata ni našel. “Danes je pa mogoče to storžja pustolovščina,”je rekel frkeljc. 
Picture

Naleteli smo na praprotno hišico, toda ni bilo slišati da bi bil kdo notri. “Praprotni pa škrat spi mami,” je rekel frkeljc. 
Picture

Uhh, naleteli smo na en veliki kup drevesnih korenin. Zagotovo tu nori dremlje drevesni škrat.
Picture

“Mami a tu pa živijo bobri, ” je bilo vprašanje frkeljca ob pogledu na tale kup. Kar dobro že razmišlja tale naš frkeljc. Seveda pa sem mu povedala da ne. In da prav gotovo živijo žuželke. In res sva jih našla cel kup. Predvsem pajkov. Kar je bila velika sreča, saj smo jih že dolgo časa iskali.
Picture

Prišli smo do konca poti skozi gozd , a škrata Storžka nismo našli. “Morda pa je šel na potep v kak drugi gozd”, je pripomnil frkeljc. Pot smo nadaljevali po cesti.In kako veš, da si otroka uspešno popeljal v svet domišljije ? Ko 10 korakov za tabo in vozičkom  sredi ceste ob pogledu v tla začne izgovarjati črke in številke in kriči:”Mami, mami….. poglej, skrivni prehod.” 🙂
Picture

Za nami je bil čudovit dan. Sedaj nas čaka sicer nekaj dežja, a to nas ne bo ustavilo da si ne pričaramo kakšne deževne pustolovščine.Pričarajte si jo tudi vi, pozdrav!

Comment ( 1 )

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

To Top