• Frklijca in živali na kmetiji
  • Frklijca in živali na kmetiji
  • Frklijca in živali na kmetiji

Frklijca in živali na kmetiji

Frkljica se kar trese od veselja in vznemirjenja, ko v bližini zagleda kakšno žival. Odločili smo se , da ji uredimo kotiček kjer se bo lahko igrala z njimi in jih opazovala na sličicah.
Preden smo uredili kotiček sva pregledali in prebrali vse slikanice o živalih, ki jih ima tako rada. Poimenovali sva jih in povedali kako se oglašajo. Sicer je ves čas čebljala zraven, ampak še nič razumljivega v zvezi z živalicami. Frkeljc ima kar nekaj plastičnih figur živali, ki jih je dobil od , sedaj že najstniške, sestrične. Tako da sva vsaki živali iz knjige poiskale tudi tisto v obliki igrače. Ko sva opravili se je frkljica še malo sama poigrala z njimi in prelistala knjige.
Picture

Picture

Picture

Popoldan smo premišljevali kje v sobi bi ji lahko uredili kakšen kotiček ki bo njen. Velikokrat imam občutek, da nanjo ( ker je  druga ) kar malo pozabljamo in se ji ne posvečamo tako veliko kot smo se frkeljcu, ki je prišel na svet prvi. Morda pa je tak le moj občutek, saj lepo napreduje. Nekako se ves čas prilagaja bratcu, ki je dominantnejšega značaja. Sobo smo jima uredili pred kratkim, ko smo se preselili, a takrat je bila še tako majhna da njene potrebe še niso bile jasne. Sicer ji je v sobi v večini vse dostopno, do danes pa ni imela kotička ki bi bil njen – glede na njena zanimanja. Soba je polna gusarjev, avtomobilov, dinozavrov itd. Počasi pa že ni več tako majhna in kažejo se že določena zanimanja za stvari, ki jih je potrebno skrbno negovati in vzpodbujati.
Picture

Picture

Malo smo prerinili postelje, pospravili nekaj neaktualnih igrač in prišli do kotička zanjo. Na omaro smo ji prilepili sličice domačih živali, v zaboj dali plastične živali in zraven položili knjige z enako tematiko. Z zanimanjem si je vse preostalo popoldne ogledovala sličice.

Comment ( 1 )

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

To Top