• Čustva
  • Čustva
  • Čustva

Čustva

Že od rojstva frkeljca si zvečer izmišljujemo zgodbice, ki mu jih pripovedujemo. Vedno vsebujejo neko sporočilo, ki je odvisno od tega s čimer se trenutno soočamo v vsakdanjem življenju, pri vzgoji itn. Ugotovili smo, da imajo te zgodbice zelo velik vpliv nanj in da njihova sporočila potem prenaša v vsakdanje življenje. Trenutno aktualna pravljica, ki je nastala okrog Noči čarovnic, je o Mali čarovnici. Ta ima zelo slab dan, vse ji gre narobe in zaradi tega je zelo jezna. Najprej svojo jezo znese na svojega prijatelja Duhca Smrduhca, potem pa tudi na prijatlejico Veverico. Ker ju s svojimi besedami zelo prizadane, žalostna odideta. Mali čarovnici je potem zelo žal, pa še osamljena je povrhu vsega. No, na koncu se seveda opraviči in se odloči, da bo prihodnjikrat dvajsetkrat vdihnila, ko bo jezna namesto da se bo jezila na prijatelje. Verjetno že veste s čim se soočamo trenutno. 😉

Da pa bi bolje spoznali svoja čustva se veliko pogovarjamo o njih. Frkeljcu sem včeraj pripravila okrogle bele kartončke, narezane različne oblike ust, flomastre in nekaj ustvarjalnega materiala: gumbe, zvezdice, nalepke, migetajoče oči itn. Potem je ustvarjal obraze. Dala sem mu zelo kratka navodila naj izdela obraze in se umaknila. Ko je končal s prvo serijo nekje šestih obrazov sva se pogovorila o izrazih njegovih možicev in kaj misli da čutijo.

DSC_0066 (Custom)

Imeli smo vesele, jezne, žalostne, začudene obraze.

DSC_0075 (Custom)  DSC_0074 (Custom) DSC_0073 (Custom)

Izdelovanje mu je bilo tako všeč, da sem mu morala kroge trikrat dorezati. Na koncu jih je bila cela miza.

 

DSC_0063 (Custom)  DSC_0072 (Custom) DSC_0070 (Custom)

Res je užival v tej preprosti aktivnosti, ki mu je dopuščala kreativnost in samostojno delo vse dokler nisem porabila še zadnjega papirnatega krožnika iz katerih sem rezala kroge.

 

Frkljast pozdrav.

V prihodnjih dne pa morda zapišemo še zgodbico o Mali čarovnici, ste za to? 🙂

 

 

 

 

Comment ( 1 )

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

To Top