Čas za kavico: sladoledne palčke

Danes sem frkeljcu pripravila preprosto aktivnost s starimi škatlami od jajc in sladolednimi palčkami.

DSC_0313 DSC_0343

 

Škatlam sem porezala “štrleče” sredinske dele, da so lepo ravno stale na mizi. Pripravila sem tri aktivnosti in jih postavila na mizo frkeljc pa je potem “rešil uganko”.

1. aktivnost: barvno prirejanje

S flomastri sem pobarvala izbokline za jajca v barvah sladolednih palčk, ki semi jih imela doma in naredila manjše odprtinice. Frkeljc je potem vstavljal ustrezne palčke v njih. Kasneje sem ugotovila, da bi šlo tudi brez predhodno narejenih odprtinic, ker je frkeljc z lahkoto pikal palčke tudi v prazne.

DSC_0296 DSC_0301 DSC_0302

2. aktivnost: številčno prirejanje

Ma škatlo sem na vsako izboklino napisala po eno številko, na brezbarvne sladoledne palčke pa sem naredila pikice od 1 – 10. Frkeljc je potem šteli in v škatlo vstavljal ustrezne palčke.

 

 

DSC_0314 DSC_0318 DSC_0319 DSC_0323 DSC_0324

3. aktivnost : prirejanje s črkami

Tretja aktivnost pa je bilo prirejanje s črkami. Pripravila sem jih samo za polovico škatle, ravno malo za pokušino, da je napisal svoje ime. Na odprtino sem napisala črke, na palčke pa sem prilepila črke iz moos gume.

DSC_0294

Frklica pa je istočasno vstavljala palčke v prazno embalažo od kave v katero sem naredila majhno odprtino, ravno tolikšno, da je šla notri palčka.

DSC_0303 DSC_0309 DSC_0311

 

Frkeljc in frkljica sta se zabavala. Frkeljc je sicer zelo hitro končal, tako da ni bilo veliko časa za kavico. Frkljica pa se je dlje časa zamotila s palčkami in potem škatlico, ki se je zaradi palčk v njej spremenila v ropotuljo.

Frkljast pozdrav.

 

2 komentarja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

To Top