• Branje s pomočjo avtomobilov
  • Branje s pomočjo avtomobilov
  • Branje s pomočjo avtomobilov
  • Branje s pomočjo avtomobilov

Branje s pomočjo avtomobilov

Že kar nekaj časa s frkeljcem nisva nič uporabljala črk iz moos gume. No tokrat pa sem se pomislila, da bi jih nalepila na avtomobičke katerih imamo res veliko in se z njimi vsakodnevno igra. Da bo igra z njimi še malce koristna in poučna. Tako je z navdušenjem najprej nalepil na avtomobilčke abecedo. Črke smo kupili že pred dolgo dolgo časa v Tediju in smo jih uporabili že za kar nekaj aktivnosti, sedaj pa so nekaj časa počivale. Jih pa od nekdaj zelo rad lepi.

Torej prilepil jih je na avtomobilčke. In skrbno je načrtoval kateri bo dobil katero.

2016-01-05 18.33.39 (Custom)

Potem sem na list papirja narisala parkirišče in sva pričela z igro. Najprej sva se igrala tako, da je avtomobile parkiral on. In sicer sem mu povedala besedo in sva šla od glasu do glasu. Zaenkrat sliši prvi in v večini primerov zadnji glas. Vmesnega dela še ne sliši, zato sem mu pomagala tako, da sem govorila po zlogih.tako je naprimer pri ŽO – GA slišal najprej prvi in zadnji glas prvega zloga in potem prvi in zadnji glas drugega zloga. Pri  najini igri sem malce pogrešala slike besed, ki jih je bral in razmišljala o tem, da jih naslednjič priskrbim. Da mu bo pomen napisane besede lažje razumljen. Je pa ponavadi tako, da kadar ima pred stabo sliko vleče hitre zaključke in se sploh ne potrudi brati kako je beseda sestavljena. Zato morda tole niti ni bilo tako slabo.

2016-01-05 18.41.02 (Custom)

Potem sem rekla, da se greva malce hecarije in naj preparkira O ven in parkira notri A. Tako sva dobila ŽA-GA.

2016-01-05 18.43.53 (Custom)

Potem je parkiral RI-BO, RI-MO in RI-TO. Pri zadnji je bilo sicer veliko smeha. 🙂

2016-01-05 19.05.23 (Custom) 2016-01-05 19.06.09 (Custom) 2016-01-05 19.06.51 (Custom)

Uporabila sva še SVET in CVET. Potem pa si je želel napisati še vsa imena članov družine in sva jih seveda pisala. Ko sva končala pa sem pisala jaz, on pa je bral. In ker je imel pri povezavi težave sem se domislila zakaj ne bi uporabila enega od avtomobilčkov. In potem sem mu dala navodilo, da izgovarja ( vleče ) črko toliko časa dokler se ne bo pripeljala do drugega avtomobila. Na koncu zloga sem naredila krajši premor. Tako je bral AAAAVVVVV-TTTTTTOOOO in tako naprej.

2016-01-05 19.01.12 (Custom)

Za prihodnjič bom zagotovo pripravila še sličice.

 

Upamo da vam naši zapiski pridejo kaj prav in vam pošiljamo frkljast pozdrav.

 

Comment ( 1 )

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

To Top