• Abecedna knjiga

Abecedna knjiga

Že pred časom se je naših črk dneva nabralo toliko, da je zmanjkalo prostora na omari. Pa tudi frkljica jih je kar naprej cukala dol. Tako smo iz njih oblikovali svojo abecedno knjigo.
Picture

Omara je bila polna in frkljica je začela trgati liste. Zato smo jih pobrali dol in jih zložili v prozorne mape, ki smo jih vstavili v mapo ter jo poimenovali v ABECEDNO KNJIGO.
Picture

Frkeljc zdaj knjigo rad lista in ponavlja naučeno, predvsem angleške besede.. Spoznala pa sem svojo napako. Namreč kar nekaj besed smo natisnili, ki se pišejo na dotično črko, izgovorijo pa se drugače. To frkeljca malce zmede in mu je treba razložiti. Sedaj smo na to zelo pozorni.
Picture

Simpatična dogodivščina rituala je bila, da si je za zaćetnico imena svojega dedka, ki ga kliče po imenu  kar nekaj časa izbiral pobarvanko moškega,  ki naj bi mu bil podoben. Res prisrčno je bilo videti kako otroci skozi svoje oči vidijo ljudi ki jih imajo radi. Besede/pobarvanke si namreč izmed možnih izbere sam, ker ima potem večje zanimanje in angleške besede lažje zapomni.
Picture

Ostalo nam je še 6 črk in knjiga bo končana. Nismo več tako vestni kot na začetku in včasih kakšen dan ritual izpustimo. Prišli so lepi dnevi in veliko raje smo zunaj. Veselje pa je vseeno ostalo in frkeljc se vsak dan spomni na ritual in če ga izpustimo moramo naslednji dan takoj nadoknaditi.

A vto
D inozaver
I   ndijanec
J   ež
O genj

Comment ( 1 )

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

To Top