Frkljica v kuhinji: Sadni sladoled

V teh vročih dneh je pri nas na dnevnem meniju domač sladoled. Nad njem sem sem se navdušila iz številnih razlogov: ker jima končno brez slabe vesti ponudim posladek saj je brez dodanega sladkorja. Priprava pa je tako enostavna in hitra, da ga lahko pripravita sama in s tem krepita samozavest ter samostojnost.

Sestavine za sladoled:

  • 3 zrele banane,
  • skodelico zamrznjenega sadja (tokrat smo uporabili jagode),
  • skodelico mleka (mi uporabljamo rastlinskega),
  • mešalnik,
  • modelčke za lučke ali posodo za sladoled.

Postopek izdelave:

  • Narežemo banano

Banane so lahko sveže. Lahko pa jih tudi že dan prej narežete na kolobarje in zamrznete, če želite da se bo hitreje strdil.

  • Dodamo (rastlinsko) mleko

Mi radi delamo pisane lučke, tako smo najprej dodali mleko in z nastalo maso napolnili modelčke do polovice.

  • Dodamo jagode (ali katero drugo zamrznjeno sadje)

V preostalo maso iz banan in mleka smo nato dodali še jagode in napolnili posodice do konca. Tako se je odločila frkljica. Vsakokrat malo eksperimentiramo z okusi in videzom.

  • Sestavine “zmiksamo” in maso nalijemo v modelčke in zamrznemo

V kolikor boste uporabili predhodno zamrznjene sestavine bo sladoled nared po približno dveh urah.

Verzija iz malin in borovnic

In na koncu seveda zadovoljstvo, ko frkljica vidi svoj kuharski izdelek in ve da jo čaka sladkanje.

Veselo sladkanje tudi vam.

No Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

To Top